ΟΠΛΟ

ΟΠΛΟ
Άσκησις άνευ φύσεως και μαθήσεως ατελές. Πλούταρχος, 47-120 μ.Χ.

ΣΚΟΠΟΣ ΟΜΙΛΟΥ

     Η σκοποβολή είναι ένα πανάρχαιο  άθλημα. Αφορμή για να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί ήταν κυρίως, η ανάγκη του  ανθρώπου για το κυνήγι των θηραμάτων του. Για καλύτερα αποτελέσματα, έπρεπε, με κάποιο τρόπο να εκπαιδεύεται στη σκοποβολή και να συνηθίζει το όπλο του, όπως αυτό εκφραζόταν με την πάροδο του χρόνου και την συμβολή της τεχνολογίας.
      
     Στην σύγχρονη μορφή του αθλήματος, ρόλο για την εξέλιξή του, έπαιξε το γεγονός, ότι η σκοποβολή εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896,

     
     Η σύγχρονη πλέον αγωνιστική σκοποβολή χωρίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες και παράλληλα σε δύο μεγάλες ομοσπονδίες.

     Η τοξοβολία εκπροσωπείται από την Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία Τοξοβολίας (Ε.Φ.Ο.Τ.), ενώ τα αεροβόλα και πυροβόλα όπλα από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε.).

      
     Η σκοποβολή είναι πλούσια σε αγωνίσματα, με την πλειοψηφία τους να είναι Ολυμπιακά και να εκπροσωπούνται ιεραρχικά από διεθνείς ομοσπονδίες.


     Η σκοποβολή είναι ένα από τα ωραιότερα και συναρπαστικότερα αθλήματα. Λόγω της ιδιαιτερότητάς της, προσφέρει ξεχωριστή συγκίνηση και ιδιαίτερη ικανοποίηση στον σκοπευτή/αθλητή, διαμορφώνοντας παράλληλα την προσωπικότητά του ως προς την υπευθυνότητά του, τόσο στην προσωπική, όσο και στην κοινωνική του ζωή.

      Η σκοποβολή, ως άθλημα, είναι αυτή που μπορεί να συμβάλλει έτσι ώστε η οπλοχρησία και η οπλοκατοχή να καταστούν έννοιες συνώνυμες του αθλητισμού και όχι της βίας.     Η αγάπη μας για την Σκοποβολή, μας ώθησε να δημιουργήσουμε αυτόν εδώ τον Σκοπευτικό Όμιλο, με σκοπό την διάδοση και ανάπτυξη των αθλημάτων της Σκοποβολής και της Τοξοβολίας, την σωστή προαγωγή τους στον ασφαλή και σωστό χειρισμό των όπλων και την συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών. 
     Ο σκοπός αυτός θα επιδιώκεται μέσα σε φίλαθλο πνεύμα, σε πνεύμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών, προστασίας της υγείας αυτών και πάντα με απόλυτη προσήλωση στην ασφάλεια και υπό τους νόμους του Ελληνικού κράτους.